Pronkkoamer

galerie voor hedendaagse kunst

Pronkkoamer
Saaxumhuizerweg 2
9957 NH Saaxumhuizen
tel. 06 52384978
email: pronkkoamer@gmail.com

laatste expositie:
zaterdag en zondag 9 & 10 september
en 16 & 17 september
,
van 10.30 - 17.00 uur
zie expositie
klik hier voor de routebeschrijving

De Pronkkoamer is een galerie voor hedendaagse kunst, gelegen op nog geen 30 km van de stad Groningen op het veelbezongen Hogeland. Geworteld in dit historisch rijke landschap - de galerie is gevestigd in het voormalige cafť tegenover de eeuwenoude kerk - vertegenwoordigt de Pronkkoamer alle disciplines binnen de hedendaagse kunst, zonder zich te beperken tot bepaalde stromingen.

Op 16 augustus 2016 bestond de Pronkkoamer 20 jaar en om dat te vieren werd op zaterdag 3 september rondom en in de kerk van Saaxumhuizen een Kunstmarkt gehouden, waaraan vele bekende kunstenaars hebben meegedaan. Tevens heeft het bekende jazz-orkest Vrijjazzi uit Eenrum opgetreden. Voor een terugblik klik hier .

Het streven is steeds geweest om op het Hogeland professionele kunst van een hoge kwaliteit te exposeren. De galerie tracht laagdrempelig te zijn, zodat eenieder - kind of volwassene, kenner of geen kenner - van het getoonde kan genieten. Uit gesprekken met bezoekers blijkt steeds weer, dat deze aanpak zeer op prijs gesteld wordt, evenals de steeds weer verrassende exposities.

Galeriehouder Mar Vedder, zelf beeldend kunstenaar, wist telkens goed verzorgde exposities met boeiende combinaties van kunstenaars en kunstwerken neer te zetten. Combinaties die treffen door de harmonie van de gekozen werken. In andere gevallen is het juist het contrast waardoor het werk tot zijn recht komt. Helaas is Mar Vedder op 5 augustus 2017 overleden, vlak voor haar overlijden heeft er nog een artikel gestaan in de Ommelander Courant - klik hier. In het weekend van 9 & 10 en 16 & 17 september is de galerie nog een laatste keer geopend met werk van Mar Vedder en haar man, fotograaf, Bob van Veen.

De galerie is elke zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.00 uur geopend. Daarnaast is bezoek op afspraak mogelijk. In de maanden januari en februari is de galerie gesloten.
Voor meer informatie over exposities in galerieŽn, musea en bezoek aan ateliers. www.kunstkrant.com,  www.MijnExpositie.nl en www.ertussenuit.com