Pronkkoamer

galerie voor hedendaagse kunst

Pronkkoamer
Saaxumhuizerweg 2
9957 NH Saaxumhuizen
tel. 0595 425078
email: pronkkoamer@hetnet.nl
geopend:
zaterdag t/m zondag,
van 10.30 - 17.00 uur
en op afspraak
klik hier voor de routebeschrijving

De Pronkkoamer is een galerie voor hedendaagse kunst, gelegen op nog geen 30 km van de stad Groningen op het veelbezongen Hogeland. Geworteld in dit historisch rijke landschap - de galerie is gevestigd in het voormalige cafť tegenover de eeuwenoude kerk - vertegenwoordigt de Pronkkoamer alle disciplines binnen de hedendaagse kunst, zonder zich te beperken tot bepaalde stromingen.

Op 16 augustus 2016 bestond de Pronkkoamer 20 jaar en om dat te vieren werd op zaterdag 3 september rondom en in de kerk van Saaxumhuizen een Kunstmarkt gehouden, waaraan vele bekende kunstenaars hebben meegedaan. Tevens heeft het bekende jazz-orkest Vrijjazzi uit Eenrum opgetreden. Voor een terugblik klik hier .

Het streven is steeds geweest om op het Hogeland professionele kunst van een hoge kwaliteit te exposeren. De galerie tracht laagdrempelig te zijn, zodat eenieder - kind of volwassene, kenner of geen kenner - van het getoonde kan genieten. Uit gesprekken met bezoekers blijkt steeds weer, dat deze aanpak zeer op prijs gesteld wordt, evenals de steeds weer verrassende exposities.

Galeriehouder Mar Vedder, zelf beeldend kunstenaar, weet telkens goed verzorgde exposities met boeiende combinaties van kunstenaars en kunstwerken neer te zetten. Combinaties die treffen door de harmonie van de gekozen werken. In andere gevallen is het juist het contrast waardoor het werk tot zijn recht komt.

De galerie is elke zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.00 uur geopend. Daarnaast is bezoek op afspraak mogelijk. In de maanden januari en februari is de galerie gesloten.
Voor meer informatie over exposities in galerieŽn, musea en bezoek aan ateliers. www.kunstkrant.com,  www.MijnExpositie.nl en www.ertussenuit.com